Huvudvärk

Har du ofta spänningshuvudvärk? Huvudvärken är då oftast dov, molande och tryckande och kan kännas som en tyngd eller som ett band som spänts runt huvudet. Det kan komma i från spänningar i muskulaturen vid skulderbladen, axlar, nacke, hals eller käkar. Genom djupgående massage där vi jobbar med triggerpunkter kan vi lossa på dessa spänningar och knutor så att huvudvärken lättar och ibland försvinner helt.

Men för att långsiktigt bli av med spänningshuvudvärken behöver du hitta orsaken till att den uppkommer. Se över hur du har det med stress, sömn, kost, arbetsställning och fysisk aktivitet. Har du svårt att avgöra orsaken så kan en huvudvärksdagbok vara en bra hjälp. Du antecknar när värken kommer och vad som kan ha utlöst den. Skriv också upp om du har tagit medicin och vilken effekt den ger. När du har fört dagbok några veckor kanske det går att hitta samband och mönster.

Arbetar du framför datorn så se till att regelbundet rulla på axlarna och stretcha nacken, sådana enkla rörelser kan göra mer än vad du tror. Kombinationen av djupgående massage och rörelseträning/träning/yoga är väldigt effektivt.