Knutpunktens skola

Lär dig hjälpa och förstå hela människan

- Knutpunktens skola med helhetssyn

På Knutpunktens skola kan du utbilda dig till massör, massageterapeut, meditationsledare eller gå någon av våra fördjupningskurser inom massage. Vi erbjuder massageutbildningar där vi tar hänsyn till helheten, alltså det som sitter i musklerna både fysiskt och emotionellt, tillsammans med medföljande energier.

Både våra massageutbildningar och utbildningen till meditationsledare ger djupgående förståelse för hela människan.

På vår skola får man lära sig att hjälpa och förstå hela människan, detta gör vår skola unik. Vår linje genom hela skolan är helhet och hållbarhet. Vi strävar efter att skapa ett hållbart liv och en hållbar jord.

Sofia, Malin, Mikael och Idun

Våra utbildningar

Massör med helhetssyn

Nästa utbildning startar 5 oktober-24

Massageterapeut med helhetssyn

Nästa utbildning startar hösten-25

Fördjupningskurser för massörer

Känslor och energiers påverkan 7-9 juni -24, Djupgående massage 11-13 oktober -24

Meditationsledare med helhetssyn

Nästa utbildning startar hösten-24

magnolia stellata, magnolia, star magnolia-7858448.jpg

Grundkurs i HEB-metoden

Grundkurs steg 1, 14-15 september

Våra Lärare

Micael Nydén​

Micael har över 30 års yrkeserfarenhet, varav många års erfarenhet som lärare på massageskolor och pt utbildningar. Micael jobbar med helhetssyn och skräddarsyr behandling/träning efter varje enskild människa. Micael undervisar på vår grundutbildning till massör i svensk klassisk massage, fysiologi och anatomi.

 

Micael är auktoriserad Kroppsterapeut och är utbildad:

  • Cert. Medicinsk Massageterapeut
  • Cert Massör
  • Deep tissue Massage Educator
  • Int Lic Personal Trainer
  • Akupunktör enligt kinesisk medicin 3 år
  • Advanced studies in the Assessment & Treatement of cronic neckpain, shoulderpain & lowerbackpain

Idun Klockevi​

Idun är beteendevetare och grundare av HEB-metoden. HEB-metoden verkar för att varje individ ska få chans att hitta sin grundpersonlighet och kraft, och därmed kunna skapa ett hållbart liv för både sig själv och andra.

Under de senaste 20 åren har Idun arbetat med, och utvecklat en metod för att kunna samarbeta mellan det omedvetna och det medvetna inom oss. Hennes arbete går ut på att föra vidare denna kunskap och coacha människor till ett hållbart liv.

På Knutpunktens skola undervisar Idun på massageutbildningarna, meditationsledarutbildningen samt i HEB-metoden

På massageutbildningen är Idun en viktig kugge för helhetsperspektivet då hon där lär ut hur känslor och energier hänger ihop med våra fysiska kroppar och vad som händer under en massage. Samt hur man som massör hanterar känslor och energier som lossnar under en massage.

Vi har också valt att erbjuda Iduns djupgående meditationsledarutbildning på skolan. Detta är en längre utbildning där du blir utbildad meditationsledare med helhetssyn.

 

På skolan erbjuder vi också Iduns grundkurser i HEB, vilket är hennes egna unika metod. På grundkurserna i HEB visar Idun kursdeltagarna vägen till hur de kan börja samarbeta med det omedvetna inom sig för att skapa ett mer hållbart och levande liv. 

Sofia Caley​

Sofia är utbildad massör/friskvårdterapeut sedan 25 år tillbaka. Sofia har utbildning i bland annat svensk klassisk massage, idrottsmassage, finsk massage, bindvävsmassage, revolving, kinesiologi, yoga och meditation.

 

Sofia har senaste åren genomgått en 10-årig yrkesutbildning för Idun Klockevi på Helhet energi och balans. Där har hon utvecklat sin förståelse för hur allt är uppbyggt av energier och hur vi alla kan påverka dessa. På skolan ansvarar Sofia tillsammans med Malin för djup behandlande massage som är deras specialitet. De förmedlar också kunskap om hur energier påverkar.

Malin Stern​

Malin har jobbat som massageterapeut i 17 år. Malin har förutom massageutbildningar också gått en 2-årig hälsoutbildning till friskvårdskonsulent samt utbildat sig till personligtränare och kostrådgivare. Malin har under flera år gått kurser för Idun på Helhet energi och balans. På skolan ansvarar Malin tillsammans med Sofia för djup behandlande massage som är deras specialitet. De förmedlar också kunskap om hur energier påverkar.

Citat från kund som anlitat oss för massage på jobbet

Louise

"Lärarna ställde höga men rimliga krav. Det var ett ganska högt tempo (mycket praktik och plugg på relativt kort tid) som krävde hårt arbete och fokus. Jag kände hela tiden en stor tillit från lärarna, vilket fick mig att slappna av och utveckla min egen massagestil. De var personliga men också väldigt proffsiga. Att få komma till en massör med en helhetssyn, som vi fått ta del av och utvecklat, kommer läka så många människor."

Citat från kund som anlitat oss för massage på jobbet

Catarina S

"Rekommenderar varmt denna utbildning! Väldigt bra och inspirerande lärare i samtliga ämnen. Mer än bara massage som man får kunskap om på denna utbildning. Lärt mig massor."

Citat från kund som anlitat oss för massage på jobbet

Martin K

"En skola med mycket kunniga lärare och en hög ambitionsnivå. Helhetssyn på människan är väldigt bra. En utbildning för dig som vill få en riktigt bra grund för att börja som massör."

Citat från kund som anlitat oss för massage på jobbet

Jim A

"En super bra utbildning för massörer som vill ha en grundläggande utbildning, tror även att lite mer erfarna massörer har något att hämta från denna kurs! - Hög kompetens på lärarna - En av de enda kurserna med energi lära - Prisvärd"

Citat från kund som anlitat oss för massage på jobbet

Saga

"Jag och mina klasskamrater var först med att gå den här utbildningen. Jag är nöjd med mitt val. Skolan sticker ut med sitt upplägg och innehåll. Vilket passade mig. Det har varit intensivt och slitsamt emellanåt med ett arbete på heltid, men det har varit genomförbart. (Jag har inga barn) Mellan de fysiska mötena vi har haft, har lärarna gjort sig tillgängliga för att svara på våra frågor. Vilket har fungerat jättebra. Efter utbildningen bär jag nu på känslan av att jag vill lära mig mer. Det anser jag är ett bra betyg på en kurs. Tack för ny kunskap :)"