Hemmaträning i trädgården

Som småbarnsförälder är det inte alltid lätt att hinna med träningen, då får man vara lite uppfinningsrik och träna med det som finns i ens närhet:)

De senaste veckorna har jag börjat köra ett träningspass när dottern gungar. Hon är helt outtröttlig på att gunga och jag tycker inte det är jätte kul att stå och putta. Så nu kör jag träningspass samtidigt, vilket gör det betydligt roligare. Kör en övning och sen puttar och en övning till osv..

De övningar jag kör är Burpees, hoppa hopprep, utfall, dips mot en sten, armhävningar, hunden till chaturanga, handstående, underarmsstående, bryggor och framåtfällning. Jag försöker även sträcka ut bröstmuskler, ben och vader. Jag kör på så länge jag orkar. Börjar med Burpees, hopprep, utfall, dips, armhävningar och hunden till chaturanga. Kör dessa några varv tills jag blir ordentligt varm. Efter det kör jag handstående, underarmstående, bryggor och stretch.

Vill man börja träna på handstående och underarmsstående så börja mot en vägg. Känner man sig säker där kan man flytta ut på gräsmattan. På bilden har jag två kuddar så att jag landar mjukt om jag slår över. Bra att ha som trygghet i början. Egentligen är det inte så farligt att slå över utan man hamnar i en brygga om man ser till att landa på fötterna:)

Jag kör mitt lilla träningspass allt från 15min upp till en timma. Man kan självklart göra vilka övningar man vill, men jag tycker att jag fått till ett riktigt bra pass som både är roligt och där man kommer åt alla delar av kroppen!