Föreläsningar

Föreläsningar som vi erbjuder

Beteendets och Kommunikationens vikt för att få företaget att må bra

Hur viktiga är egentligen beteende och kommunikation för att företaget ska utvecklas och gå framåt? Ja, det beror ju lite på vilken avdelningen det handlar om, men något vi kan vara överens om är att det är superviktigt oberoende av avdelning. En föreläsning som inspirerar till en mer positiv kommunikation.

 • Missförstånd är ett vanligt problem, vi diskuterar lösningar, hur slutar man att missförstå kollegor och chefer.
 • Olika former av kulturer (akademiker, arbetare, olika länder, eller bara speciell) kan många gånger skapa låsningar, här får ni nycklarna för att låsa upp och komma igång med en frisk och inspirerande kommunikation.
 • Att nå fram till alla är inte alltid lätt, även om alla fått samma information. Vi tittar på lösningar och hur man ibland behöver tänka utanför boxen.
 • Kan eller bör man alltid lämna sitt privatliv utanför arbetsplatsens dörrar? Hur ska man tänka och agera för att tjänsten man har inte ska hamna i riskzonen.

Vikten av rörelse för hjärnan, orken och inspirationen

De flesta arbetsuppgifter innebär monotona rörelser, stillasittande eller stillastående, där även fokus många gånger blir väldigt enkelriktat och monotont. Det här skapar stagnation i hela vårt system och därför är det viktigt med rörelse lite nu och då för att få loss stagnation i kropp och knopp. Vi tittar bland annat på.

 • Hur stagnation i kroppen blockerar inspiration, simultankapacitet och problemlösning.
 • Olika rörelser hjälper olika bra för olika arbetsuppgifter.
 • Kan man använda rörelser för att komma loss ur en utbrändhet?
 • Jag har så mycket så jag hinner inte röra på mig, hur ska jag tänka?
 • Vi tittar på varje deltagare och ger individuella förslag till de som vill.
woman, path, nature-2827304.jpg

Förhindra eller bryta utmattning och utbrändhet

I dagens samhälle är det många som är eller är på gränsen till utmattning och utbrändhet. Som företag är detta det värsta som kan hända då det är något som skadar företagets ekonomi alldeles för mycket.

Men hur kan man som företag göra för att komma bort från detta problem? Många gånger har alla avdelningar behov av hjälp och stöd, men oftast på olika sätt då arbetet kräver olika saker från personalen.

Under denna föreläsning och workshop tittar vi på olika lösningar för hur man kan få så välmående personal som möjlighet, en personal som kan känna sig stolta över det arbete de utför.

Matens vikt för välmående, klartänkthet, kognition, och god kapacitet.

En föreläsning och workshop som handlar om matens vikt för att hjälpa den egna kapaciteten att utvecklas på bästa möjliga sätt. Saker som tas upp är bland annat:

 • Hur kan mat hjälpa och stötta, eller förhindra en utbrändhet?
 • Hur felaktig kost kan skapa en emotionell obalans och därmed svårighet att samarbeta.
 • Vad har maten för koppling till hjärntrötthet eller svårt att fokusera.

Detta är ett axplock då mat och kapacitet är ett stort och brett område. Om det är något speciellt ni vill ska tas upp så pratar vi om hur denna föreläsning och workshop ska gå tillväga just för er.

Med våra workshops vill vi inspirera till att leva ett mer hållbart liv.

Vi anordnar inspirerande workshops för företag/arbetsplatser. Under denna dag får deltagarna verktyg för att kunna leva mer hållbart och hitta tillbaka till lugnet och naturligheten inom sig själva. Företaget/arbetsplatsen väljer själva vilka aktiviteter som de vill ha med samt om dagen ska vara på arbetsplatsen, på konferenscenter eller ute i naturen (vi kommer då både vara inomhus och utomhus).

Vill du veta mer om våra workshops, kontakta Sofia för mer information och offert!

sofia@knutpunktensfriskvard.se

070-879 32 29

Aktiviteter vi erbjuder under denna endags workshop:

Föreläsningar

Meditation för ett bättre fokus

Yoga

Rörelseträning

Vandring i tystnad

Att äta medvetet och i tystnad

Föreläsningar/Workshops