Glutenfria frallor på teff

De här frallorna blev riktigt goda! Glutenfria och mjölkfria förstås!

Jag har bakat dem några gånger nu och det går bra att ändra en del i receptet. Den här gången hade jag bovetemjöl i också och strödde på sesamfrön. Degen blir väldigt lös, så jag tycker det behövs lite extra mjöl i då frallorna flyter ut mycket annars.. missade detta den här gången så frallorna på bilden är platta som pannkakor;) Jag brukar inte ha i nyponskalsmjöl eftersom dottern är allergisk mot mycket så har inte våga testa det. Kan bero på det att degen blivit lös för mig. Jag har tillsatt mer teffmjöl eller bovetemjöl istället. Man får testa sig fram helt enkelt!

Receptet kommer från Nillas Kitchen

7,5 dl fingervarmt vatten

2 msk rapsolja

25 gram jäst

1,5 msk honung

0,5 dl linfrön

2,5 dl havregryn eller hirsflingor

3,5 msk fiberhusk

0,5 dl nyponskalsmjöl

5 dl teffmjöl

1,5 tsk havssalt

1 tsk brödkryddor

Blanda ut jästen i vatten tillsammans med olja och honung. Blanda alla torra ingredienser för sig och tillsätt i degvätskan. Vispa hastigt ihop till en jämn smet. Degen sväller sen inom några minuter till en deg. Låt degen stå 10-15 minuter. Forma frallorna med fuktiga händer och lägg på en smord eller mjölad plåt. Jag brukar själv klicka ut frallorna med en sked eftersom smeten är väldigt lös. Pudra på lite teffmjöl eller lite frön som jag gjorde. Låt degen jäsa 70-90min. Grädda i ugnen i 225 grader i 25 min.