Hur kan vi skapa ett hållbart liv?

Vad är det som gör att människor bara vill ha mer och mer och aldrig blir nöjda?

Denna strävan efter mer materiella saker och upplevelser skapar ett utanförskap från oss själva samt att vi hela tiden tar från jordens resurser. Hur kan man leva på ett mer hållbart och medvetet sätt?


Nyckeln är att fylla oss själva och ta hand om oss så att vi inte är i behov av att bli påfyllda av saker utanför oss. Men hur kommer man dit?


Vi behöver börja se oss själva och vårt inre på riktigt. Inse att man själv är den viktigaste personen i sitt liv och ta hand om sig själv därefter. Ge sig själv naturlig mat som stärker kroppen, lagom med sömn och rörelse samt stötta sig själv och ta hand om sitt inre. Fick vi inte det stöd och kärlek som vi behövde som barn kommer vi att fortsätta söka det utanför oss tills vi börjar vända oss inåt och ge det till oss själva. Så länge som vi vänder oss utåt för att få bekräftelse så kommer vi att skapa ett tomrum i oss själva som vi hela tiden behöver fylla med diverse upplevelser, saker, mat osv för att känna oss uppfyllda, sedda och på något sätt känna oss som någon. Denna uppfyllnad blir väldigt kortvarig och snart är strävan efter mer igång igen för att fylla tomrummet.


När vi börjar ta hand om oss själva på riktigt så tar vi också hand om jorden. När vi behandlar oss själva med kärlek och respekt så kommer vi också göra det samma med jorden. Vi människor behöver alla börja se inåt och börja välja ett mer kärleksfullt liv.. det är då vi på riktigt kan skapa en ren jord och ett hållbart liv!


Under senare år har vi Sofia och Malin känt att vi vill nå ut till fler människor och göra en större förändring för att bidra till ett mer naturligt och hållbart sätt att leva. Nu har vi äntligen kommit på hur vi ska kunna göra detta. Vi är i startgroparna för att starta en massageskola med helhetssyn då vi känner att det behövs. En massageutbildning där massörerna lär sig både om den fysiska kroppen men också om hur känslor och energier påverkar oss. Vi kommer också arrangera kurser och retreats med inriktning på ett hållbart levande liv för både privatpersoner och företag. Mer om allt detta kommer inom kort på hemsidan! Mycket är i rullning och vi ser med spänning på hur allt börjar falla på plats :)


Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square