Sockerfri chiasylt på sommarens bär


Så här mitt i sommaren är skogen och trädgårdarna fulla av goda bär. Vill du göra sylt utan en massa socker är chiasylt ett bra alternativ. Chiasylt går att göra på alla bär. Hemma hos oss är denna sylt väldigt populär. Den fungerar både till pannkakor, flingor, gröt och på mackan! Jag har gjort chiasylt på svarta vinbär och blåbär men hallon, björnbär eller jordgubbar går garanterat också fint. Sylten på bilden är av svarta vinbär.

Chiasylt

2 msk chiafrön

0,5 dl vatten

3dl bär

Honung el agavasirap som sötning

Blanda vatten och chiafrö. Låt stå i 10 min. Mixa under tiden bären och blanda sen ihop. Låt stå en stund i kylen och sen klart att äta:) Chiasylten står sig ca en vecka i kylskåp i tätslutande burk.

Ha en fortsatt skön sommar och njut av skogens bär!

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Knutpunktens Friskvård AB  |   Tel: Malin: 0735-94 03 22, Sofia: 0708-79 32 29   | info@knutpunktensfriskvard.se

  • Grey Facebook Icon
  • Gray Instagram Ikon

Hemsidan skapad av Leomedia