April 27, 2020

April 14, 2020

September 2, 2019

August 12, 2019

May 13, 2019

Please reload

Senaste inlägg

Vad är meditation?

January 21, 2018

1/1
Please reload

Utvalda inlägg

Ont i ryggen?

January 31, 2018

 

Utthita Trikonasana (utsträckt triangelposition) är en perfekt övning för att komma åt att sträcka ut sidan av ryggen ner mot höften. En muskel som är svår att sträcka ut är Quadratus lumborum. Den ligger djupt in och förbinder bäckenet med ryggraden. Men med hjälp av trikonasana kommer man verkligen åt den muskeln på ett bra sätt. Quadratus lumborum är många gånger inblandad om man har ryggsmärta i nedre delen av ryggen.

 

 

 

 

Så här gör du Trikonasana: 

 

Hoppa isär med benen. Vinkla ut den högra foten, låt den vänstra foten vara i ca 85-90 graders vinkel. Hälarna är i linje med varandra. Sätt höger arm på benet alternativt ta tag i höger stortå med pek och långfinger. Sträck upp den vänstra handen mot taket i en rak linje med bröstet. Titta upp mot din vänstra hand. Försök att hålla överkroppen i linje med det högra benet. Aktivera bäcken botten och maglås. Grunda fötterna neråt, sug in svanskotan och förankra stortån ordentligt i mattan. Stanna här i fem andetag eller mer och fortsätt sen med vänster sida.

 

Effekterna av Trikonasana:

 

Stärker fötterna, höfterna och ryggmusklerna

 

Avlägsnar överflödigt fett från höfterna och midjan

 

Förbättrar matsmältningen och ökar matsmältningsvätskorna

 

Lindrar svårigheter med andningen, utvidgar luftrören och bröstet

 

Stärker ryggraden och slappnar av nervsystemet

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Följ oss
Sök efter taggar
Please reload

Arkiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Knutpunktens Friskvård AB  |   Tel: Malin: 0735-94 03 22, Sofia: 0708-79 32 29   | info@knutpunktensfriskvard.se

  • Grey Facebook Icon
  • Gray Instagram Ikon

Hemsidan skapad av Leomedia