April 27, 2020

April 14, 2020

September 2, 2019

August 12, 2019

May 13, 2019

Please reload

Senaste inlägg

Vad är meditation?

January 21, 2018

1/1
Please reload

Utvalda inlägg

Glutenfria frallor på teff

January 19, 2018

De här frallorna blev riktigt goda! Glutenfria och mjölkfria förstås!

Jag har bakat dem några gånger nu och det går bra att ändra en del i receptet. Den här gången hade jag bovetemjöl i också och strödde på sesamfrön. Degen blir väldigt lös, så jag tycker det behövs lite extra mjöl i då frallorna flyter ut mycket annars.. missade detta den här gången så frallorna på bilden är platta som pannkakor;) Jag brukar inte ha i nyponskalsmjöl eftersom dottern är allergisk mot mycket så har inte våga testa det. Kan bero på det att degen blivit lös för mig. Jag har tillsatt mer teffmjöl eller bovetemjöl istället. Man får testa sig fram helt enkelt!

 

Receptet kommer från Nillas Kitchen

 

7,5 dl fingervarmt vatten

2 msk rapsolja

25 gram jäst

1,5 msk honung

0,5 dl linfrön

2,5 dl havregryn eller hirsflingor

3,5 msk fiberhusk

0,5 dl nyponskalsmjöl

5 dl teffmjöl

1,5 tsk havssalt

1 tsk brödkryddor

 

Blanda ut jästen i vatten tillsammans med olja och honung. Blanda alla torra ingredienser för sig och tillsätt i degvätskan. Vispa hastigt ihop till en jämn smet. Degen sväller sen inom några minuter till en deg. Låt degen stå 10-15 minuter. Forma frallorna med fuktiga händer och lägg på en smord eller mjölad plåt. Jag brukar själv klicka ut frallorna med en sked eftersom smeten är väldigt lös. Pudra på lite teffmjöl eller lite frön som jag gjorde. Låt degen jäsa 70-90min. Grädda i ugnen i 225 grader i 25 min.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Följ oss
Sök efter taggar
Please reload

Arkiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Knutpunktens Friskvård AB  |   Tel: Malin: 0735-94 03 22, Sofia: 0708-79 32 29   | info@knutpunktensfriskvard.se

  • Grey Facebook Icon
  • Gray Instagram Ikon

Hemsidan skapad av Leomedia