Knutpunktens massageskola

Knutpunktens massageskola – Massage med helhetssyn

Under många år har vi känt att det saknas en massageskola med en helhetssyn. För oss är det viktigt att se hela människan och att få med både kropp och själ i våra behandlingar. Vi kände att vi ville dela vårt sätt att arbeta med andra och bestämde oss till slut för att starta en massageskola med en helhetssyn och detta gör vår massageskola unik. Vi har handplockat några väl utvalda lärare till vår skola som vi själva har följt under många år.

Vår utbildning är uppdelad i fem olika block. I block 1-3 lär sig eleverna grunderna i svensk klassisk massage, fysiologi och anatomi. Lärare är Micael Nyden. I block 4 kommer eleverna lära sig grunderna i djup behandlande massage. Denna behandlingsform ger snabb effekt på smärta och värk. Vi jobbar själva med denna form av massageteknik och det är den teknik som vi också sett fungerar bäst samt efterfrågas av både privatpersoner och företagskunder. Lärare är Sofia Caley och Malin Stern. I utbildningen till massör ingår en specialkurs, block 5 i hur man kan hantera energier och känslor som kommer loss under en massage. Vi går igenom hur energier påverkar oss, får en förståelse samt hur vi kan hantera dessa. Lärare är Idun Klockevi.

Pris: 22 500 kr (Early Bird 20 500 kr fram till den 15/11)

 

Datum:

18-19feb, 4-5mars, 25-26mars: Anatomi, fysiologi och svensk klassisk massage

15-16 april: Djup behandlande massage

6-7 maj: Energier och känslors påverkan

13 maj: Teoretiskt och praktiskt prov

 

Anmälan: massageskola@knutpunktensfriskvard.se

Grundtbildning till diplomerad massör

Totalt 62 stycken lärarledda undervisningstimmar fördelat på 5 stycken helger, lör-sön i “Torslanda RehabCenter” lokaler på Postflyget 4 i Torslanda.

 

Den totala längden på utbildningen är 160 timmar.

36 lärarledda timmar av svensk klassisk massage, anatomi och fysiologi.

12 lärarledda timmar av djup behandlande massage.

12 lärarledda timmar av energier och känslors påverkan.

2 lärarledda timmar av starta eget och bokföring.

20 stycken massagebehandlingar á 30 minuter

40 stycken massagebehandlingar á 60 minuter.

Självstudier cirka 45 timmar. Anatomi och fysiologi läses in via hemstudier innan block 1 startar. Eleverna behöver ha en god kännedom om muskler, ligament och skelett så att de följer med på kursen.

Teoretiskt och praktiskt prov 3 timmar

Block 1-3

Anatomi, fysiologi och svensk klassisk massage

Lärare: Micael Nydén

Du får djupa kunskaper i den svenska klassiska massagen. Efter avslutad utbildning kan du ge både förebyggande och friskvårdande massage, en behaglig hel- och delkroppsmassage. Vi kommer också gå igenom ett mjukt inkännande sätt att behandla triggerpunkter.

 

 • Grundläggande anatomi och fysiologi med fokus på kroppens rörelseapparat, skelett, leder, muskler och hud.
 • Grundgrepp i massage.
 • Klassisk massage. Helkropp och delkropp
 • Massagens historia (Webblänk )
 • När massage ej ska utföras

Mål

 • Ha god grundkunskap inom anatomi och fysiologi.
 • Skall kunna utföra Svensk klassisk massage.
 • Ha en god förståelse för massagens effekter.
 • Ha god kunskap i förebyggande och friskvårdande massage.
 • Ha god kunskap om när klienten ej skall masseras.
 • Kunskap i ergonomiska arbetspositioner.
 • Block 4

  Djup behandlandemassage

  Lärare: Sofia Caley och Malin Stern

  Under denna helg går vi igenom hur vi kan jobba djupgående med massagen. Vi kommer att jobba med effektiva tekniker för att behandla vanliga problem som kan uppstå i rörelseapparaten. Vi kommer också titta på olika stretch/yoga övningar som användning för att bibehålla en normal kroppshållning. Vi kommer också gå igenom etik och journalföring.

  Mål

 • Den blivande massören skall kunna behandla klienters problem djupgående samt på ett mjukt inkännande sätt.
 • Ha kunskap i att behandla vanliga problem i rörelseapparaten så som ländryggssmärta, axelbesvär, gamnacke och musarm.
 • Ha kunskap om övningar för olika besvär som kan skickas med sina klienter hem som självhjälp.
 • Block 5

  Energier och känslors påverkan

  Lärare: Idun Klockevi

  Denna helg tränar den blivande massören på at se och förstå hur känslor och energier påverkar under en massagebehandling, samt får träna på att hantera de känslor och energier som finns eller kommer fram under en massagebehandling.  Förkunskaper: ha läst valda delar ur boken Energierna avslöjar.

  Mål

 • Den blivande massören förstår och kan förklara delar av det komplexa med de känslor och energier som finns under en massagebehandling, och hjälpligt kunna hantera dessa.
 • Den blivande massören är medveten om när det kanske inte är dennes egna känslor den känner och kunna hantera detta.
 • Den blivande massören har förmåga att se och förstå händelser och känslor under massagebehandlingen och kan använda dessa på ett läkande sätt i massagebehandlingen.
 • Visa förmåga att själv kunna identifiera sitt behov av stöd och coachning.
 • Micael Nydén

  Micael har över 30 års yrkeserfarenhet, varav många års erfarenhet som lärare på massageskolor och pt utbildningar. Micael jobbar med helhetssyn och skräddarsyr behandling/träning efter varje enskild människa. Micael undervisar på vår grundutbildning till massör i svensk klassisk massage, fysiologi och anatomi.

   

  Micael är auktoriserad Kroppsterapeut och är utbildad:

  • Cert. Medicinsk Massageterapeut
  • Cert Massör
  • Deep tissue Massage Educator
  • Int Lic Personal Trainer
  • Akupunktör enligt kinesisk medicin 3 år
  • Advanced studies in the Assessment & Treatement of cronic neckpain, shoulderpain & lowerbackpain

  Idun Klockevi

  Idun är beteendevetare och har de senaste 20 åren arbetat med och utvecklat ett samarbete mellan det omedvetna och det medvetna inom oss. Hennes arbete går ut på att föra vidare denna kunskap och coacha människor till ett hållbart liv. Hon har även examen i pedagogik, och i utomhus & hållbarhets undervisning.

  Sofia Caley

  Sofia är utbildad massör/friskvårdterapeut sedan 25år tillbaka. Sofia har utbildning i bland annat svensk klassisk massage, idrottsmassage, finsk massage, bindvävsmassage, revolving, kinesiologi, yoga och meditation.

   

  Under de senaste 10 åren har Sofia gått kurser för Idun på Helhet energi och balans för att fördjupa sin kunskap i att jobba med energier. På skolan ansvarar Sofia tillsammans med Malin för djup behandlande massage som är deras specialitet. De förmedlar också kunskap om hur energier påverkar.

  Malin Stern

  Malin har jobbat som massageterapeut i 17 år. Malin har förutom massageutbildningar också gått en 2-årig hälsoutbildning till friskvårdskonsulent samt utbildat sig till personligtränare och kostrådgivare. Malin har under flera år gått kurser för Idun på Helhet energi och balans. På skolan ansvarar Malin tillsammans med Sofia för djup behandlande massage som är deras specialitet. De förmedlar också kunskap om hur energier påverkar.