Kvinna får massage

Knutpunktens massageskola

Knutpunktens massageutbildning i Göteborg – Bli certifierad massör med helhetssyn

Under många år har vi känt att det saknas en massageskola med en helhetssyn. För oss är det viktigt att se hela människan och att få med både kroppen och det inre i våra behandlingar. Vi kände att vi ville dela vårt sätt att arbeta med andra och bestämde oss till slut för att starta en massageutbildning med en helhetssyn där man som massör får lära sig att hjälpa och förstå hela människan, detta gör vår massageskola i Göteborg unik. På vår massageutbildning blir du certifierad massör och kvalitetssäkrad genom svenska friskvårdsförbundet. Vi har handplockat några väl utvalda lärare till vår skola som vi själva har följt under många år.

Vår utbildning är uppdelad i sex olika block. I block 1-3 lär sig eleverna grunderna i svensk klassisk massage, fysiologi och anatomi. Lärare är Micael Nyden. I block 4 och 6 kommer eleverna lära sig djupgående massage. Denna behandlingsform ger snabb effekt på smärta och värk. Vi jobbar själva med denna form av massageteknik och det är den teknik som vi också sett fungerar bäst samt efterfrågas av både privatpersoner och företagskunder. Lärare är Sofia Caley och Malin Stern. I utbildningen till massör ingår en specialkurs, block 5 på tre dagar i hur man kan hantera energier och känslor som kommer loss under en massage. Vi går igenom hur energier påverkar oss, får en förståelse samt hur vi kan hantera dessa. Lärare är Idun Klockevi. För att bli certifierad massör genom friskvårdsförbundet krävs kunskap i basmedicin. Denna kurs ingår i vår massageutbildning och den läses in online.

 

Efter utbildningen finns goda möjligheter att jobba på våra företagsuppdrag runt om i Svergie.

 

 

Pris: 23.500 kr om anmälan sker innan 30/6. Ord pris 26.500 kr. 

Anmälningsavgift betalas i samband med anmälan och är 2 000 kr som ej återbetalas. Denna summa dras av på kursavgiften. 

Kursen går att delbetala under kursens gång. 

Datum:

30 sep-1 okt, 21-22 okt, 11-12 nov: Anatomi, fysiologi och svensk klassisk massage.

2-3 dec: Djupgående massage, triggerpunkter och streching.

9-11 feb: Energier och känslors påverkan.

2-3 mars: Djupgående massage, etik och starta eget.

23 mars: Teoretiskt och praktiskt prov.

Vid frågor och anmälan mejla oss på: massageskola@knutpunktensfriskvard.se

Grundtbildning till certifierad massör - 350 timmar

Totalt 90 stycken lärarledda undervisningstimmar fördelat på 6 stycken helger i “Torslanda RehabCenters” lokaler på Postflyget 4 i Torslanda.

 

Den totala längden på utbildningen är 350 timmar.

42 lärarledda timmar av svensk klassisk massage, anatomi och fysiologi.

26 lärarledda timmar av djupgående massage, triggerpunkter och stretching.

20 lärarledda timmar av energier och känslors påverkan.

2 lärarledda timmar av starta eget och bokföring.

Basmedicin 50 timmar.

40 stycken massagebehandlingar á 30 minuter.

40 stycken massagebehandlingar á 60 minuter.

Självstudier cirka 150 timmar.

Teoretiskt och praktiskt prov 3 timmar.

Block 1-3

Anatomi, fysiologi och svensk klassisk massage

Lärare: Micael Nydén

Du får djupa kunskaper i den svenska klassiska massagen. Efter avslutad utbildning kan du ge både förebyggande och friskvårdande massage, en behaglig hel- och delkroppsmassage. Vi kommer också gå igenom ett mjukt inkännande sätt att behandla triggerpunkter.

 

 • Grundläggande anatomi och fysiologi med fokus på kroppens rörelseapparat, skelett, leder, muskler och hud.
 • Grundgrepp i massage.
 • Klassisk massage. Helkropp och delkropp
 • Massagens historia (Webblänk )
 • När massage ej ska utföras

Mål

 • Ha god grundkunskap inom anatomi och fysiologi.
 • Skall kunna utföra Svensk klassisk massage.
 • Ha en god förståelse för massagens effekter.
 • Ha god kunskap i förebyggande och friskvårdande massage.
 • Ha god kunskap om när klienten ej skall masseras.
 • Kunskap i ergonomiska arbetspositioner.
 • Block 4 och 6

  Djupgående massage

  Lärare: Sofia Caley och Malin Stern

  Under dessa helger går vi igenom hur vi kan jobba djupgående med massagen. Vi kommer att jobba med effektiva tekniker för att behandla vanliga problem som kan uppstå i rörelseapparaten. Vi kommer också titta på olika stretch/yoga övningar som användning för att bibehålla en normal kroppshållning. Vi kommer också gå igenom etik och journalföring.

  Mål

 • Den blivande massören skall kunna behandla klienters problem djupgående samt på ett mjukt inkännande sätt.
 • Ha kunskap i att behandla vanliga problem i rörelseapparaten så som ländryggssmärta, axelbesvär, gamnacke och musarm.
 • Ha kunskap om övningar för olika besvär som kan skickas med sina klienter hem som självhjälp.
 • Block 5 (fre-sön)

  Energier och känslors påverkan

  Lärare: Idun Klockevi

  Denna helg tränar den blivande massören på att se och förstå hur känslor och energier påverkar under en massagebehandling, samt får träna på att hantera de känslor och energier som finns eller kommer fram under en massagebehandling. Vi börjar titta på vad en massör behöver göra för att få bästa möjliga hållbarhet i sitt liv och i sitt arbete som massör. Förkunskaper: ha läst valda delar ur boken Energierna avslöjar.

  Mål

 • Den blivande massören förstår och kan förklara delar av det komplexa med de känslor och energier som finns under en massagebehandling, och hjälpligt kunna hantera dessa.
 • Den blivande massören är medveten om när det kanske inte är dennes egna känslor den känner och kunna hantera detta.
 • Den blivande massören har förmåga att se och förstå händelser och känslor under massagebehandlingen och kan använda dessa på ett läkande sätt i massagebehandlingen.
 • Visa förståelse för hur att skapa en hållbar utveckling för sig själv och sina kunder. Samt förmåga att kunna identifiera sitt eget behov av stöd och coachning.
 • Förstå grunderna till hur en massör kan få sig själv och sin massageverksamhet att bli hållbar och flödande.
 • Micael Nydén

  Micael har över 30 års yrkeserfarenhet, varav många års erfarenhet som lärare på massageskolor och pt utbildningar. Micael jobbar med helhetssyn och skräddarsyr behandling/träning efter varje enskild människa. Micael undervisar på vår grundutbildning till massör i svensk klassisk massage, fysiologi och anatomi.

   

  Micael är auktoriserad Kroppsterapeut och är utbildad:

  • Cert. Medicinsk Massageterapeut
  • Cert Massör
  • Deep tissue Massage Educator
  • Int Lic Personal Trainer
  • Akupunktör enligt kinesisk medicin 3 år
  • Advanced studies in the Assessment & Treatement of cronic neckpain, shoulderpain & lowerbackpain

  Idun Klockevi

  Idun har utvecklat HEB-metoden som verkar för att varje individ ska få chans att hitta sin grundpersonlighet och därmed kunna skapa ett hållbart liv både för sig själv och andra.

  Idun är beteendevetare och har de senaste 20 åren arbetat med och utvecklat ett samarbete mellan det omedvetna och det medvetna inom oss. Hennes arbete går ut på att föra vidare denna kunskap och coacha människor till ett hållbart liv. På massageskolan lär Idun ut hur känslor och energier hänger ihop med våra fysiska kroppar och vad som händer under en massage och hur man som massör hanterar känslor och energier som lossnar under massage.

   

  Sofia Caley

  Sofia är utbildad massör/friskvårdterapeut sedan 25år tillbaka. Sofia har utbildning i bland annat svensk klassisk massage, idrottsmassage, finsk massage, bindvävsmassage, revolving, kinesiologi, yoga och meditation.

  Sofia har senaste åren genomgått en 10-årig yrkesutbildning för Idun Klockevi på Helhet energi och balans. Där har hon utvecklat sin förståelse för hur allt är uppbyggt av energier och hur vi alla kan påverka dessa. På skolan ansvarar Sofia tillsammans med Malin för djup behandlande massage som är deras specialitet. De förmedlar också kunskap om hur energier påverkar.

  Malin Stern

  Malin har jobbat som massageterapeut i 17 år. Malin har förutom massageutbildningar också gått en 2-årig hälsoutbildning till friskvårdskonsulent samt utbildat sig till personligtränare och kostrådgivare. Malin har under flera år gått kurser för Idun på Helhet energi och balans. På skolan ansvarar Malin tillsammans med Sofia för djup behandlande massage som är deras specialitet. De förmedlar också kunskap om hur energier påverkar.